У Тернопільській області і на Прикарпатті правоохоронці та рятувальники підгодовують лелек, які почали повертатися з місць зимівлі, повідомили у секторі громадських зв'язків Управління МВС у Тернопільській області.

Міліціонери, окрім надання допомоги літнім людям у розчищенні дворів від снігу, в останні дні також взяли на себе підгодівлю найбільших зграй лелек у Тернопільському та Козівському районах.

Як зазначили правоохоронці, у зв'язку з негодою лелеки потрапили в екстремальні умови і потребують людської допомоги.

Захисники природи також закликають всіх громадян підгодовувати лелек, оскільки ослаблені далеким перельотом птахи через те, що ставки і ріки вкриті кригою, не мають доступу до їжі, крім того, вони страждають від сильного морозу, й існує загроза, що багато з них загинуть .

Зараз в області шукають волонтерів, які могли б доглядати за птахами.

Як повідомили в інформаційно-аналітичному управлінні Івано-Франківської облдержадміністрації, за дорученням голови ОДА Михайла Вишиванюка, працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій проводять моніторинг місць скупчення перелітних птахів на території Прикарпаття, і спільно з працівниками органів місцевого самоврядування, Галицького Національного природного парку, лісових господарств вживають заходів з надання допомоги птахам.

Зокрема, 24 березня до рятувальників надійшло повідомлення від сільського голови Бовшева Галицького району про те, що на околиці села знаходиться майже 40 лелек. Рятувальники спільно з працівниками Галицького Національного природного парку поїхали в Бовшів і підгодували птахів. Також лелек щодня підгодовують місцеві жителі, передає «УНІАН».

Як зазначив заступник директора Галицького Національного природного парку, керівник Центру реабілітації диких тварин Володимир Бучко, перелітних птахів не потрібно зайвий раз тривожити, а по можливості потрібно підгодувати. У разі виявлення травм або ознак обмороження, птахів слід транспортувати в парк, де їм нададуть кваліфіковану допомогу.

Міністерство екології та природних ресурсів України здійснює моніторинг стану лелек, які масово повертаються в Україну, для їх порятунку в разі потреби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384