Житель м. Антрацит отримав пільги на придбання життєво необхідного медпрепарату після звернення до Президента України Віктора Януковича під час «Діалогу з країною».

Як повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, 22 лютого до Президента звернулася мешканка міста з проханням забезпечити її чоловіка безкоштовними ліками. Вона розповіла, що чоловік протягом тривалого часу страждав від серцевої недостатності і пережив серйозну операцію з установки штучного клапана серця.

За словами жінки, в бюджеті міста не було коштів на придбання медпрепарату «синкумар», що підтримує роботу серця у таких хворих. Оскільки сім'ї було не під силу постійно купувати дорогі медичні препарати, від яких залежало життя чоловіка, жінка попросила у Глави держави допомогти їй з отриманням ліків безкоштовно.

За дорученням Президента звернення було розглянуто Департаментом охорони здоров'я Луганської обласної державної адміністрації та відділом охорони здоров'я Антрацитівської міської ради.

Як повідомили в Управлінні комунікацій з громадськістю Луганської ОДА, з місцевого бюджету виділено необхідні кошти на придбання зазначеного медпрепарату.

За станом на 22 березня Луганської ОДА розглянуто 278 звернень, що надійшли в рамках телевізійного проекту «Діалог з країною», ще 32 звернення знаходяться під контролем голови облдержадміністрації Володимира Пристюка.

Нагадаємо, 22 лютого в рамках телевізійного проекту «Діалог з країною» Президент України Віктор Янукович у прямому ефірі відповів на 25 питань громадян під час 17 включень з різних регіонів нашої держави.

За результатами телемосту Президент України дав низку доручень для вирішення порушених громадянами проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225