Британська поліція назвала причиною смерті російського підприємця Бориса Березовського удушення.

Як повідомляється на сайті поліцейського управління Темзи, до таких висновків експерти дійшли за результатами розтину, зробленого увечері 25 березня.

У той же час патологоанатоми зазначили, що не виявили на тілі Березовського слідів насильства. Судмедекспертиза ще не закінчена: передбачається, що вона триватиме протягом декількох днів. Зокрема, за цей час повинні бути підготовлені результати токсикологічної експертизи.

Нагадаємо, тіло 67-річного Березовського було виявлено в суботу, 23 березня, в його особняку в англійському графстві Беркшир. За даними слідства, в будинку не було нікого, крім самого підприємця і його співробітника. Згідно зі свідченнями останнього, він не бачив Березовського з вечора 22 березня і, запідозривши недобре, вдень 23 березня виламав двері закритої зсередини ванної і виявив на підлозі тіло. Після цього він викликав на місце події швидку допомогу, лікарі якої констатували смерть.

24 березня в поліції повідомили, що свідчень, які вказують на можливу причетність до смерті Березовського когось крім людей, які знаходилися в будинку, виявлено не було. Хімічна, біологічна і радіологічна перевірка не виявила також наявності в особняку небезпечних речовин, пише «Lenta.ru».

Незабаром після смерті Березовського в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що останнім часом він страждав від клінічної депресії. У розмові з журналістом Forbes Іллею Жегулевим, що відбулася за кілька годин до смерті Березовського, останній розповів, що втратив сенс життя і не знає, що йому далі робити. Родичі бізнесмена, в свою чергу, заявили, що переконані в природніх причинах його смерті.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277