Президент Польщі Броніслав Коморовський на зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком у Варшаві запевнив його в підтримці євроінтеграції українців, але звернув також увагу на важливість наявності відповідного «політичного клімату» в Україні для підписання договору про асоціацію з Євросоюзом цього року.

Про це повідомив міністр канцелярії польського президента Яромир Соколовський з посиланням на офіційний сайт Коморовського.

Він зазначив, що підписання договору про асоціацію було головною темою, яку обговорювали під час своєї зустрічі президент Польщі з Володимиром Рибаком.

Згідно з повідомленням, Коморовський підтвердив постійну підтримку Польщі євроінтеграції України та готовність надати експертну підтримку для впровадження в українській державі європейських стандартів.

У свою чергу, голова Сейму Литовської Республіки Відас Гядвіляс також високо оцінив рівень двостороннього українсько-литовського співробітництва.

«Україна почала виконувати домашню роботу. У нас є велика мета - щоб була підписана Угода про асоціацію України з Євросоюзом, - сказав він. - Але це не тільки наша мета, до цього повинна прагнути, насамперед, Україна», - повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

«Литва хоче, щоб Україна йшла одним шляхом з ЄС», - підкреслив голова Сейму Литовської Республіки.

Нагадаємо, Рибак вчора почав свій дводенний візит до Польщі, під час якого, крім двосторонніх зустрічей, сьогодні візьме участь у засіданні парламентської асамблеї Польщі, Литви та України.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів схвалив план з виконання у 2013 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

В.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна достроково виконала низку заходів щодо євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

496