Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається на підтримку Польщі і Литви євроінтеграційних прагнень України.

«Я думаю, що цей досвід (Польщі і Литви - Ред.) нам треба вивчати. І ми розраховуємо на підтримку цих двох держав», - сказав В.Рибак в інтерв'ю журналістам у понеділок у Варшаві.

Він нагадав, що Литва в другій половині поточного року головуватиме в ЄС. «І президент Польщі теж підтримує Україну в питаннях євроінтеграції, у нас дуже зацікавлена ​​розмова була з ним», - додав Рибак.

Спікер українського парламенту нагадав, що Україна повинна виконати в квітні-травні 2013 року свої зобов'язання перед ЄС, і досвід Польщі і Литви повинен допомогти.

«Головне, що ми вивчаємо досвід цих країн, які є членами ЄС. Ми вивчаємо питання законодавства, роботи парламенту, взаємодію опозиції й більшості», - зазначив Рибак.

Він підкреслив, що «все залежить від Держави Україна, як ми виконаємо свої зобов'язання, як ми знайдемо взаєморозуміння в парламенті», передає «Інтерфакс-Україна».

«Польські і литовські друзі передають нам свій досвід», - зазначив спікер.

Рибак також підкреслив, що «необхідно зробити все, щоб Угода про асоціацію Україна-ЄС була підписана у листопаді».

«Усе залежатиме від України - як ми зуміємо попрацювати. Головне зараз - вирішити питання про безвізовий режим», - додав спікер.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив план щодо виконання у 2013 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

В.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна достроково виконала низку заходів щодо євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254