Кабінет Міністрів схвалив план щодо виконання у 2013 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Відповідне урядове розпорядження визначає центральні органи виконавчої влади, відповідальні за виконання відповідних завдань, і встановлює строки для їх виконання, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

За словами глави відомства Олександра Лавриновича, документ, зокрема, містить 58 заходів щодо ухвалення нормативно-правових актів, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства ЄС та визначених у Рішенні національної безпеки і оборони від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

Зокрема, завдання стосуються прийняття законодавчих та видання інших нормативно-правових актів, передбачених Планом дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. А також реалізації заходів з метою забезпечення необхідних умов для підписання у 2013 році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Серед головних виконавців зазначених заходів найчастіше фігурують Міністерство закордонних справ, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції», - йдеться в повідомленні.

Також, з огляду на поставлені завдання, до їх виконання будуть залучені Міністерство охорони здоров'я, Мінфін, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Центральна виборча комісія, Генеральна прокуратура, Державна пенітенціарна служба та інші органи.

На Міністерство юстиції покладається здійснення постійного моніторингу виконання зазначеного плану.

«Виконання плану дозволить забезпечити системність і послідовність процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС в рамках виконання зобов'язань, у тому числі тих, які можуть бути покладені на Україну після підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначили в Мін'юсті.

Як повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 р. «Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України».

В.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Україна достроково виконала низку заходів щодо євроінтеграції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253