Згідно з висновками експертів, проблем з пропуском води в Києві не буде. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив перший заступник глави Оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з несприятливими погодними умовами, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник.

Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що на сьогоднішньому засіданні штабу глава КМДА Олександр Попов доповів, що всі заходи щодо відновлення каналізаційних стоків повністю виконані. А днем ​​раніше перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак доручив відомствам за два дні повністю очистити зливоприймачі в Києві.

«Та система, яка є в Києві, за висновками фахівців може відвести обсяг талих вод», - заявив замглави штабу.

У той же час, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у, чи означає вищесказане, що Києву підтоплення не загрожує, Темник сказав: «Я відповідаю за політику в галузі ЖКГ, а якби я працював заступником міського голови, було б інакше... Тому дати 100% і відповісти за проходження водопілля я можу тільки керуючись інформацією, наданою мені відповідними службами. Але згідно з висновками експертів, київських властей проблем з пропуском води не буде. Але як фактично підуть справи, ми будемо відстежувати, і оперативний штаб продовжить роботу».

Нагадаємо, директору Департаменту з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталію Пшеничному доручено в терміновому порядку розробити план підготовки столиці до паводку, який може викликати різке танення снігу.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162