Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник обіцяє, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення не підвищаться. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час прес-конференції.

«Ми на населення не хочемо перекладати проблеми ЖКГ і це принципова позиція Президента і уряду, що тарифи не підвищуються. Уряд пішов на компенсацію різниці тарифів», - підкреслив він.

За його словами, для модернізації галузі ЖКГ, зокрема, підвищення енергетичної, економічної ефективності, будуть залучати інвесторів. Темник зазначив, що для цього створять спеціальний фонд, до якого буде відраховуватися до 15% коштів інвестора на розвиток галузі ЖКГ.

Крім того, як поінформував міністр, до кінця року планується завершити відпрацювання проекту «Розвиток міської інфраструктури №1», який проводиться зі Всесвітнім банком.

Темник повідомив, що даний проект - це 140 млн доларів, половина з яких вже витрачена на модернізацію ЖКГ, підвищення енергоефективності.

Він також зазначив, що в Україні вдосконалюється законодавство у сфері ЖКГ і до кінця року планується прийняти низку законопроектів, якими буде чітко визначено, що таке послуги, а що таке товар у ЖКГ, вдосконалена дозвільна система на будівництво та введення житла в експлуатацію і багато іншого .

Крім того, Темник прогнозує, що у 2014-2015 роках на розгляд парламенту буде винесено низку кодексів.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що підстав для підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства немає.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305