Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов закликав керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності прискорити очищення від снігу прилеглих територій. До тих, хто не поспішає виконувати вимоги Правил благоустрою Києва, із завтрашнього дня почнуть застосовуватися адміністративні санкції, заявив Попов на апаратній нараді КМДА у понеділок.

«Комунальні служби третю добу поспіль працюють в режимі надзвичайної ситуації, цілодобово очищаючи від снігу автодороги і тротуари міста. Не можна не відмітити також багатьох киян, які чудово проявили себе в цих непростих умовах. Взаємовиручка, підтримка, дуже багато городян безоплатно допомагають один одному, приходять на допомогу комунальникам, допомагають очистити свої двори, підходи до під’їздів, автомобілів. У той же час на більшій частині територій, закріплених за власниками та орендарями будівель і малих архітектурних форм, ліквідація наслідків небувалого для Києва снігопаду практично не проводиться. Така бездіяльність в критичній для міста ситуації неприпустима і злочинна», - заявив Олександр Попов.

Нагадаємо, що, згідно з Правилами благоустрою Києва, затвердженими рішенням сесії Київради 25 грудня 2008 року, забезпечувати прибирання від снігу тротуарів біля будівель, які знаходяться у власності або користуванні підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, повинні їхні керівники. Тротуари уздовж садиб малоповерхової забудови прибирають мешканці приватного сектору. А власники малих архітектурних форм зобов'язані утримувати в порядку пішохідну зону в радіусі 10 м.

За словами голови КМДА, з понеділка Департамент міського благоустрою, який, згідно з Правилами благоустрою, виконує функції міської інспекції з контролю за благоустроєм, почав розносити приписи з вимогою негайного наведення порядку в зонах відповідальності власників і орендарів міських будівель і територій. У разі невиконання цих вимог вже з завтрашнього дня міська влада починає застосовувати штрафні санкції.

Згідно з нормами Адміністративного кодексу, за недотримання правил благоустрою порушникам загрожують штрафи в розмірі від 850 до 1700 грн, а також анулювання ліцензій і навіть розірвання договорів оренди. Залишається сподіватися, що настільки серйозні адміністративні покарання змусять власників і орендарів міських будівель і МАФів виконати свої обов'язки перед киянами і забезпечити нормальний рух у пішохідній зоні міських вулиць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140