У м. Кіровське Донецької області з 19 березня рятувальники не можуть витягти тіла двох людей, які несанкціоновано проникли на закриту шахту «Світанок» у пошуках металобрухту і впали в непрацюючий стовбур.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький і в.о. начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Роман Романов.

За словами губернатора, у разі несанкціонованого видобутку металобрухту на закритій шахті двоє жителів міста Кіровське в результаті обриву саморобного троса, до якого кріпилася кліть, впали в шахтний стовбур глибиною 330 м діаметром 1,8 м.

Шишацький розповів, що вже були дві спроби провести пошукову операцію: «Один раз камеру опустили на 100 метрів, вдруге на 250 метрів - до води. У даний момент опрацьовується спільно з інститутом проект порятунку для того, щоб зробити зачіп і трос, щоб дістати кліть, яка впала», повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що в закритій шахті небезпечна загазованість, тому при проведенні пошукової операції потрібно забезпечувати безпеку для життя рятувальників. «Ця операція складна, там є загазованість, оскільки немає вентиляції. Вона повинна бути безпечною для рятувальників, тому що ми не повинні втрачати людей», - сказав губернатор.

У свою чергу Романов повідомив, що даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження, і зараз проводиться перевірка.

«Це не незаконна копанка, там люди не видобували вугілля, а намагалися зняти метал, який там знаходився», - зазначив правоохоронець, додавши, що міліцією «всі інші дії виконуються - кому це належить, хто відповідав за цей стовбур, хто його повинен охороняти - все це буде встановлено».

Шишацький на уточнююче запитання журналістів про те, коли ж буде готовий проект з підняття тіл загиблих на поверхню, нічого конкретного не сказав, лише зазначив, що таких проектів немає, він індивідуальний для даної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231