Державній службі з надзвичайних ситуацій доручено евакуювати з вулиць транспорт, який заважає прибирати сніг. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm`у, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул заявив на нараді всеукраїнського оперативного штабу.

У цілому, за даними чиновника, для очищення доріг і територій від снігу та проведення оперативних ремонтних робіт в Україні залучено понад 22 тис. чол., більше 400 од. спецтехніки ДСНС, близько 6000 од. комунальних і дорожніх служб, більше 70 од. важкої армійської техніки, 22 снігоприбиральні потяги.

«У Києві додатково задіяно 200 од. техніки підприємств і організацій усіх форм власності. Комунальної та дорожньої техніки у столиці працює 600 од., також задіяний особовий склад і техніка Президентського полку. В першу чергу військові забезпечують очищення зупинок громадського транспорту, підходів до станцій метрополітену, соціальних об'єктів, лікарень, аптек та ін. місць масового перебування людей, де складно застосовувати важку техніку», - сказав віце-прем'єр.

Він додав, що завдяки допомозі Кабміну в Києві відновлюється рух міського транспорту: відновлено рух автобусів, а електротранспорт (тролейбуси і трамваї) виходить на маршрути згідно з графіком відновлення роботи.

Як повідомляв ForUm, на маршрути Києва сьогодні вийшли 260 автобусів і 65 тролейбусів.

У той же час 23 автобусні маршрути поки не можуть відновити роботу через те, що вулиці, по яких вони пролягають, ще не розчищені від снігу.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222