Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вдячний польській стороні за постійний наполегливий діалог з європейськими лідерами щодо важливості практичного виміру співробітництва Україна-ЄС. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, він заявив під час зустрічі з президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським у понеділок у Варшаві.

«Ми задоволені результатами саміту Україна-ЄС у Брюсселі, який став важливою подією у наших відносинах з ЄС. Переконаний, що саміт став результативним для України, в першу чергу, завдяки вашій особистій підтримці», - сказав він.

«Стратегічний євроінтеграційний напрямок України залишається незмінним. Про це однозначно говорить Президент і уряд України, про це чітко висловилася Верховна Рада України, прийнявши 22 лютого відповідні заяву, - заявив керівник парламенту. - Українська сторона усвідомлює важливість впровадження реформ і здійснює відповідну роботу».

У свою чергу Коморовський підкреслив, що у Польщі і України "сьогодні є багато спільних справ, зокрема, в питаннях просування України в її євроінтеграційних прагненнях». Він висловив переконання, що прийняття законів, які складають головну умову для підписання Угоди про асоціацію, повинно об'єднати політичні сили в Україні.

При цьому Коморовський звернув увагу на «фактор часу». «Хоча підписання Угоди призначено на листопад, рішення країни ЄС будуть приймати заздалегідь, - сказав він. - Тому травень - це головний період для вирішення багатьох питань, які стоять перед Україною».

«Думаю, що прогрес буде видимим», - сказав президент Польщі.

Рибак висловив надію, що у квітні-травні український парламент запрацює на повну силу, «попрацює над помилками».

«Переконаний, що підписання Угоди про асоціацію під час Саміту «Східного партнерства» у листопаді цього року у Вільнюсі цілком досяжно, - сказав Рибак. - Ми також сподіваємося, що Європейська комісія прийме позитивне рішення про перехід України вже цього року до другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму для України».

«Ваша підтримка в цьому питанні є для нас важливою і визначальною», - підкреслив голова ВР.

Нагадаємо, 25-26 березня голова Верховної Ради перебуває з візитом у Республіці Польща з метою участі у П'ятій сесії тристоронньої Міжпарламентської асамблеї України, Польщі та Литви.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228