Співробітники Бобровицького районного відділу УМВС України в Чернігівській області затримали при спробі втечі Ніжинського екс-мера Михайла Приходька, засудженого до 6 років позбавлення волі за вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС у Чернігівській області. У міліції нагадали, що Приходько протягом 2008 року отримав від київської фірми хабар на загальну суму 60 тисяч доларів США.

Тоді чиновника затримали під час отримання останнього «траншу» в розмірі 20 тисяч доларів США за дозвіл на приватизацію комунального майна - будівлі колишньої лазні.

Суд визнав Приходька винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара) і виніс вирок - шість років позбавлення волі. Також суд заборонив Приходьку на три роки обіймати посади в державних органах влади.

22 березня 2013 р. Апеляційний суд Чернігівської області зачитав повний текст постанови щодо екс-мера Ніжина, зате сам громадянин у суд не прибув, мотивуючи це поганим самопочуттям. У той же день сесія Ніжинської міської ради прийняла рішення про дострокове припинення повноважень міського голови.

«У вихідні засудженого громадянина правоохоронці заарештували при порушенні ним підписки про невиїзд. На станції «Бобровиця» екс-мер був знятий з електропоїзда, яким він намагався дістатися до столиці, зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання», - повідомили в міліції.

Як повідомляв ForUm, Печерський районний суд Києва 27 квітня 2008 р. звільнив мера Ніжина Чернігівської області Приходька під заставу 17 тис. гривень.

Підозрюваний вимагав і отримував гроші у керівника одного з київських підприємств банно-оздоровчого комплексу в Ніжині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511