Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов визнає, що в ситуації з ліквідацією наслідків снігопадів у столиці були допущені деякі помилки і однією з головних вважає запізніле рішення про заборону в'їзду в місто великовантажних автомобілів.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам після засідання міського штабу з ліквідації наслідків негоди у столиці.

«У ситуації, що склалася, справді були допущені деякі помилки. Ми детально будемо розбирати всі етапи і початку, і локалізації ситуації. Нагадаю, що це не перший випадок у Києві цієї зими, коли ситуація була надзвичайною. Були моменти в грудні - обмерзання, велика кількість опадів - і, працюючи за відповідними технологіями, які у нас склалися в Києві, ми не мали з цим особливих проблем, спрацьовував механізм», - зазначив Попов.

За його словами, особливістю нинішньої ситуації стало те, що за короткий період часу випала дуже велика кількість снігу, який практично заблокував все місто, повідомляє «УНІАН».

«А ще до того ж, ми не прийняли рішення, щоб ще вранці у п'ятницю заборонити проїзд великовантажного транспорту через місто. І практично саме фури перекрили нам місто саме у вечірній час, коли була година пік. І таким чином утворилися такі надзвичайні умови, які призвели до такої ситуації. Тому розбір детальний у нас відбудеться, і це буде приблизно в середу. І ми зробимо відповідні висновки, щоб у нас більше ніколи такого не було», - зазначив голова КМДА.

Він висловив переконання, що в процесі подолання наслідків стихії не варто карати посадовців і виводити їх з робочого стану, що може негативно вплинути на їхню діяльність, а необхідно буде повернутися до цього питання після вирішення проблем.

За словами Попова, в деяких випадках спочатку люди помиляються, а потім виправляють свої помилки, а в інших - навпаки, тому потрібно робити висновки за результатами їхньої роботи.

Як повідомляв ForUm, у Києві оголошено надзвичайну ситуацію через аномальний снігопад.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217