У завтрашньому матчі зі збірною Молдови на перший план вийдуть морально-вольові якості українських футболістів. Про це на прес-конференції напередодні матчу відбіркового турніру до чемпіонату світу-2014 між збірними України і Молдови, який відбудеться 26 березня в Одесі, заявив головний тренер збірної України Михайло Фоменко.

«Матч у Варшаві забрав дуже багато емоцій. Але постараємося завтра все це нівелювати. Знову потрібно говорити про те, що в матчі з Молдовою, як і в грі проти Польщі, на перший план вийдуть морально-вольові якості», - цитує слова Фоменка прес-служба ФФУ.

На його думку, збірна Молдови - непогана команда, яка зазвичай не має такої кількості гравців, які виступають в європейських клубах, як, наприклад, команда Польщі, однак більшість футболістів молдавської збірної грають у російській прем'єр-лізі, а це турнір високого рівня.

На запитання, які заходи будуть вжиті для того, щоб не повторилася історія з втратою очок, яка сталася у Кишиневі, Фоменко зазначив: «Це був негативний досвід. Хлопці чудово розуміють, що не можна так налаштовуватися на гру, як у першому матчі проти збірної Молдови. Також вони розуміють, що зараз для нас кожна гра - ключова».

Говорячи про тактику на матч з командою Молдови, Фоменко сказав: «Жодного матчу не можна провести якимось «одним номером». Перед зустріччю зі збірною Польщі я говорив, звичайно, трохи жартома, що ми готові діяти і першим, і другим, і третім номером. Ми готуємо футболістів до того, щоб, у залежності від ситуації на полі, вони були готові зіграти за будь-якою схемою. Адже не все залежить тільки від нас, але і від суперника також. Потрібно вміти використовувати всі схеми».

Також він поділився враженнями щодо присутності на найближчому матчі команди Президента України Віктора Януковича. «Особисто з Президентом України я не знайомий, але його присутність на матчі відіб'ється на команді. Ми захищаємо честь всієї країни, і нам буде дуже приємно, що Президент України буде на матчі», - сказав Фоменко.

Нагадаємо, на даний момент збірна України посідає третє місце у своїй відбірковій групі чемпіонату світу. У попередньому матчі команда обіграла команду Польщі - 3:1.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561