У понеділок, незважаючи на затверджений у Києві вихідний для працівників бюджетної сфери і рекомендований для підприємств недержавної форми власності, багато киян вирушили на роботу. Причому, незважаючи на неодноразові попередження та прохання, далеко не всі автомобілісти, які звикли добиратися на роботу на особистому транспорті, відмовилися від цього.

З одного боку, автомобілістів можна зрозуміти: за два дні комунальні служби столиці зробили, здавалося, неможливе, очистивши від снігу всі ключові магістралі і більшість другорядних доріг. А якщо є можливість добратися на роботу на власному автомобілі, чому б нею не скористатися?

З іншого, виїхавши у понеділок на вулиці, жителі міста не врахували той факт, то пропускна здатність навіть центральних магістралей сьогодні значно знижена. Незважаючи на заходи, вжиті владою міста, в тому числі примусову евакуацію припаркованих біля узбіччя автомобілів і заборону такої парковки, комунальникам далеко не скрізь вдалося евакуювати авто і очистити всі смуги магістралі.

Крім того, у понеділок Київ змушений буде пропустити через себе значну кількість великовантажних автомобілів, які до цього два дні стояли на підходах до столиці. Йдеться, насамперед, про вантажівки з продовольством для столиці та області. Виїхавши в понеділок на вулиці, автомобілісти явно не прислухалися до цієї інформації.

У підсумку в понеділок у Києві знову утворилися затори. Не такі критичні, як минулої п'ятниці, проте достатні для того, щоб утруднити комунальним службам роботи з очищення доріг.

Опитані нами на вулицях столиці комунальники скаржаться, що виїзд киян на автомобілях значно уповільнив роботу щодо очищення. Кажуть, що з ранку були налаштовані завершити основні роботи до вечора понеділка, але тепер не впевнені, що це вдасться.

При цьому не можна сказати, що іншого способу дістатися на роботу, крім як на автомобілі, у городян немає. На ранок понеділка місто відновило роботу швидкісного трамвая і трамвая на Троєщині, у столиці курсують 65 тролейбусів, більше п'ятисот автобусів і маршрутних таксі «Київпастрансу», а також приватні маршрутні таксі, у режимі робочого дня працюють міська електричка і метрополітен.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172