У Міністерстві закордонних справ України повідомляють про затримання правоохоронними органами Мінська трьох українців.

«За даними посольства України в Білорусії, були затримані троє громадян України», - повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, у райвідділок міліції, де перебувають українці, вже виїхав консул України для з'ясування ситуації, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу, у центрі «Співпраця без кордонів» повідомляють про затримання трьох громадян України у Мінську, які брали участь в акції Білоруської опозиції «День волі».

За інформацією, розміщеною на сторінці Facebook цієї організації, українці були затримані у неділю, всі вони активісти всеукраїнської молодіжної організації «Національний альянс».

В організації повідомляють, що на телефонні дзвінки українці не відповідають, керівництво «Національного альянсу» намагається зв'язатися з посольством України в Білорусії.

«Вже є інформація, що троє українців перебувають у відділенні міліції Радянського району Мінська... Нна всіх затриманих складають протоколи про адміністративне порушення», - сказано в інформації.

За даними центру «Співпраця без кордонів», затримані до суду будуть залишатися під арештом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196