Через несприятливі погодні умови в Україні на багатосторонньому автомобільному пункті пропуску Троєбортне Брянської митниці, розташованому на трасі М-3 «Москва-Київ», спостерігається скупчення вантажних транспортних засобів на виїзд із Росії у зв'язку з тимчасовим припиненням руху по території прикордонних районів України. Про це повідомляє Федеральна митна служба (ФМС) РФ.

У прес-службі зазначили, що для оптимізації роботи пункту пропуску Брянська митниця постійно контактує з представниками прикордонної служби та Роскордонбуду. Було організоване прибирання та вивезення снігу з території пункту пропуску. Також проводиться очищення дороги між пунктами пропуску, буксирування застряглих транспортних засобів, що дає можливість пропуску транспортних засобів на в'їзд в Росію.

Зараз перед пунктом пропуску Троєбортне на виїзд із Росії перебуває понад 300 вантажних транспортних засобів, у пункті пропуску - 20 і між пунктами пропуску Троєбортне-Бачівськ - 30 вантажних фур.

«Чергова зміна МАПП Троєбортне працює у штатному режимі. З урахуванням ситуації, що склалася, керівництвом Брянської митниці вживаються всі необхідні заходи щодо збільшення пропускної здатності пункту пропуску. За наявною інформацією, в найближчі години українська сторона планує відновити пропуск вантажного автотранспорту з боку Росії», - зазначили у ФМС.

Крім того, в російському митному відомстві звертають увагу, що також обмежений виїзд із Росії через пункти пропуску Курської митниці.

Щоб не стояти у черзі на кордоні, ФМС рекомендує перед виїздом ознайомитися зі зведенням про завантаженість пунктів пропуску на російсько-українській ділянці кордону на сайті Центрального митного управління (ЦМУ, http://ctu.customs.ru).

У регіоні діяльності ЦМУ МАПП «Нові Юрковичі», МАПП «Погар» та ДАПП «Ломаковка» Брянської митниці, а також автомобільні пункти пропуску Бєлгородської та Воронезької митниць, за інформацією ФМС, працюють у штатному режимі.

Як раніше повідомляв ForUm, циклон залишив територію України і істотних опадів більше не очікується.

Станом на ранок 25 березня проїзд автошляхами державного значення України забезпечено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387