На наступних вихідних в Україні потеплішає. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«З 30 березня по 1 квітня через західні та північні області України буде переміщатися теплий атмосферний фронт, який зумовить опади спочатку у вигляді мокрого снігу з подальшим переходом у дощ. Однак кількість опадів буде невеликою, і починаючи з 30 березня в Україні почнеться підвищення температури», - зазначив він.

За словами Кульбіди, спочатку потеплішає на Заході та Півдні, а 1-2 квітня потепління пошириться на всю територію України.

Він підкреслив, що потепління відбуватиметься поступово. «Різкого зростання температури не буде, хіба що на півдні України, де майже немає снігу, температура може досягти 10-15° тепла. У той же час на території, де багато снігу, максимальна температура складе від -3° до -8°», - зазначив Кульбіда.

У коментарі кореспонденту ForUm'у він заявив, що у Києві цього тижня температура повітря становитиме вночі від -13° до -15°, а вдень від -3° до -5°. В той же час Кульбіда підкреслив, що опадів у вигляді снігу у столиці більше не очікується. «Невеликий сніг з переходом у дощ пройде у Києві тільки 30 березня», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, циклон залишив територію України і істотних опадів більше не очікується.

Станом на ранок 25 березня проїзд автошляхами державного значення України забезпечено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

423