Кабінет Міністрів України оприлюднив Програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Програма була схвалена на засіданні уряду 27 лютого.

«Ця Програма розроблена з метою впровадження нових підходів до модернізації пріоритетних галузей економіки на найближчі два роки для активізації її розвитку», - йдеться у тексті документа.

Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», запропонованої Президентом України Віктором Януковичем, передбачено проведення структурних змін в економічному і соціальному житті країни шляхом підвищення ефективності державного управління, модернізації базових галузей економіки, формування сприятливого економічного середовища для розвитку бізнесу і приватної ініціативи.

«Виконання цієї Програми має забезпечити прискорення розвитку пріоритетних галузей економіки, сприяти позитивним структурним зрушенням в економіці, диверсифікації та зниженню енергоємності виробництва. Активізація розвитку національної економіки буде сприяти підвищенню соціальних стандартів та рівня добробуту громадян, збільшенню кількості робочих місць», - підкреслюється у документі.

Пріоритетними напрямами реалізації у 2013-2014 роках економічної політики є підвищення конкурентоспроможності економіки та поліпшення інвестиційного клімату, підтримка національного товаровиробника та реалізація політики імпортозаміщення, забезпечення розвитку високотехнологічних секторів економіки, стимулювання перетворень в стратегічних галузях і збільшення обсягу експорту товарів вітчизняного виробництва.

За прогнозами уряду, у результаті виконання Програми рівень інфляції збережеться в оптимальних межах 5-6%, дефіцит держбюджету-2013 буде утриманий на рівні 3,2% ВВП, рівень перерозподілу ВВП через зведений бюджет у поточному році складе 29,5%, а прямий держборг не перевищить 30,6% ВВП.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 лютого Кабінет Міністрів України завершив тримісячну роботу над Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249