США мають намір запропонувати Палестині та Ізраїлю план з нормалізації відносин між країнами, передає у понеділок агентство Франс Прес з посиланням на представника палестинської влади.

«Протягом двох місяців США представлять план подальших політичних кроків для обох сторін», - цитує агентство представника влади Палестини. При цьому він зазначив, що «поки рано говорити про двосторонні або тристоронні переговори».

Агентство повідомляє, що у рамках свого першого закордонного турне на посаді держсекретаря США Джон Керрі у суботу зустрівся з президентом Палестини Махмудом Аббасом, а потім з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, передає РІА «Новости».

За словами співрозмовника агентства, візит Керрі був помітною ініціативою США у мирному розв’язанні палестино-ізраїльського конфлікту і відновленні переговорів між близькосхідними країнами.

Раніше у рамках свого першого закордонного турне на посаді держсекретаря Керрі вже відвідав кілька інших країн регіону, в тому числі Саудівську Аравію, Катар і Об'єднані Арабські Емірати. У неділю Керрі прибув до столиці Іраку з неоголошеним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218