Оголошеним вихідним понеділком Київ скористається для того, щоб відновити рух пасажирського транспорту, а також пропустити через столицю фури, які застрягли на міжміських магістралях на підходах до столиці.

Крім того, як повідомив на проведеному у неділю брифінгу керівник Києва Олександр Попов, комунальні служби отримають можливість швидше впоратися з наслідками снігової стихії.

У Києві та на підходах до міста третій день заблоковані сотні вантажівок, у тому числі з продовольством для столиці. Щоб забезпечити магазини Києва та області продуктами харчування, місто повинне буде пропустити великовантажні автомобілі, в тому числі через мости. У разі, якщо Київ не зробив би понеділок вихідним, місто могло очікувати повторний транспортний колапс.

Як розповів журналістам Олександр Попов, місто скористається оголошеним вихідним, щоб відновити роботу громадського транспорту, а також продовжити очищення доріг від снігу. «На місто випала місячна норма опадів. Комунальні служби працюють у цілодобовому режимі надзвичайного стану. За добу нам вдалося розблокувати більшість доріг. Розчищені основні магістралі столиці, триває розчищення другорядних доріг і міждворових проїздів», - сказав Олександр Попов.

Керівник міста подякував киянам, які допомагають комунальним службам очищати тротуари і двори від снігу, і тим, хто надає допомогу в евакуації застряглого транспорту. «Сьогодні з тисячами працівників комунальних служб плечем до плеча працюють десятки тисяч киян, допомагаючи розчищати двори, тротуари, евакуювати полонений стихією транспорт. Велике спасибі всім їм», - сказав Олександр Попов.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Попов зазначив, що у дитячих садочках Києва у понеділок будуть працювати чергові групи. Метрополітен і міська електричка у цей день працюватимуть у режимі робочого дня.

Нагадаємо, в неділю у столиці відновлено рух швидкісного трамваю і близько 30 автобусних маршрутів. Малогабаритні комунальні автобуси працюють у режимі маршрутного таксі ще на 80 маршрутах. Також відновили роботу на 90 маршрутах приватні маршрутні таксі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170