Більше 22,3 тисячі чоловік і 5,3 тисячі одиниць техніки були залучені до ліквідації наслідків сильних снігопадів на Україні за минулу добу, допомога надана тисячам людей, які потрапили у сніжний полон, повідомляє у понеділок Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, до робіт, крім рятувальників та комунальників, залучені представники МВС та Міноборони, а також гелікоптер Мі-8.

Роботи з розчищення дороги і евакуації транспорту тривають у цілодобовому режимі. Станом на ранок понеділка залишається відновити транспортне сполучення з 105 населеними пунктами у шести областях. За добу співробітники Держслужби України з НС у регіонах надали допомогу більше 3,2 тисячі громадян. Були розгорнуті 317 мобільних рятувальних пунктів, передають РІА «Новости».

Вперше більш ніж за 100 років, згідно з даними Укргідрометеоцентру, внаслідок циклону на території України за вихідні випала місячна норма опадів. Найбільш складна обстановка - у Києві та області, у місті оголосили надзвичайний стан, а понеділок - вихідним днем.

Як повідомляв ForUm, у Києві була оголошена надзвичайна ситуація. Через погану погоду деякі поїзди приходять до столиці із запізненням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320