Уряд організовує роботи з протидії стихії і закликає громадськість з розумінням поставитися до того, наскільки екстремальна ситуація склалася у зв'язку з негодою, і максимально убезпечити себе та інших від наслідків таких природних випробувань. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Рясні снігопади, за прогнозами синоптиків, триватимуть ще довго. Абсолютно вся наявна снігоприбиральна техніка працює постійно. У той же час її роботі значно заважають автомобілі, припарковані уздовж доріг або навіть кинуті водіями у негоду. Це значно ускладнює розчищення автодоріг, особливо в умовах інтенсивного снігопаду і заметілі. Тому було прийняте рішення обмежити в'їзд транспорту до столиці», - йдеться у повідомленні.

У той же час у Кабміні закликали водіїв без необхідності не виїжджати на дороги.

Складна погодна ситуація залишається у багатьох областях країни, де не припиняються опади як у вигляді снігу, так і дощу.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров особисто тримає ситуацію на контролі, постійно стежить за роботою оперативного штабу, діяльність якого координує віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Глава Уряду доручив організувати роботу щодо безперебійного забезпечення населення медичним обслуговуванням, продуктами харчування, зокрема, організувати підвезення хліба.

«Уряд закликає всіх у такій складній ситуації проявити організованість, витримку, взаємодопомогу, людяність, по можливості долучитися до ліквідації наслідків негоди, допомагати один одному у складних ситуаціях», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ForUm, у Києві оголошена надзвичайна ситуація.

У західних регіонах України спостерігається вкрай складна ситуація на автодорогах, рятувальники допомагають діставати автомобілі зі снігових заметів.

Для боротьби з наслідками стихії залучено понад 14,5 тис. співробітників складу Міністерства внутрішніх справ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355