У західних регіонах України вкрай складна ситуація на автодорогах, рятувальники допомагають діставати автомобілі зі снігових заметів, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Так, у Львівській області за минулу ніч пожежно-рятувальні підрозділи надали допомогу з евакуації 387 одиницям техніки, в пункти обігріву звернулися 93 людини.


 
У c.Кутище на трасі Броди - Тернопіль рятувальники відбуксирували 8 легковиків і маршрутний автобус «Тернопіль - Червоноград», у якому перебувало приблизно 30 пасажирів. У селищі Східниця на перевалі «Бухове» зі снігового полону витягли 3 маршрутних автобуса, один великовантажний автомобіль та 2 легковики.

 
У Тернопільській області висота снігового покриву по області становить на півночі - 50 см, у центрі (Тернопіль) - 30 см, на заході - 35 см, на півдні - 20 см.

Станом на ранок суботи зі снігових пасток звільнили 126 транспортних засобів, у яких був 371 чоловік.

Через снігові замети в області порушено сполучення зі 187 населеними пунктами.

У Рівненській області рятувальники звільнили зі снігових заметів і відбуксирували 103 автомобіля, надали допомогу 351 людині (у тому числі 242 пасажирам). В області на ділянках найбільш насиченої концентрації руху організована цілодобова робота 4 пунктів обігріву, допомогу вже надали більше 100 особам.

В Івано-Франківській області звільнені зі снігових заметів більше 260 транспортних засобів, у тому числі 6 пасажирських автобусів та один автомобіль швидкої медичної допомоги, надана допомога 473 людям.

У Волинській області зі снігового полону визволили 28 транспортних засобів (9 рейсових автобусів, 7 легкових автомобілів, 8 вантажівок і 4 карети швидкої допомоги), допомогу надано 66 осіб.

Нагадаємо, за інформацією Укргідрометцентру, з 22 по 23 березня очікується суттєве погіршення погодних умов. У зв'язку з переміщенням активного циклону вдень 22 березня і протягом 23 березня очікуються складні погодні умови: сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с. На дорогах - ожеледиця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

560