Перш ніж приступити до видобутку сланцевого газу, уряд глибоко вивчить це питання, проведе широку інформаційну кампанію щодо його екологічної складової. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Азаров зазначив, що розуміє противників видобутку сланцевого газу в Україні. «Вони щось прочитали, щось почули, і, безумовно, їх турбує можливість нанесення шкоді нашій землі, на якій ми всі разом живемо, особливо, коли це стосується Донбасу», - написав він.

Прем'єр-міністр запевнив, що Кабмін відповідально підходить до вирішення подібних питань: «Якщо хтось думає, що уряд з легкістю приймав це рішення, то він глибоко помиляється. Ми постаралися глибоко і всебічно вивчити це питання. Саме тому зараз ми готові провести широку роз'яснювальну роботу, відверто розповісти про плюси і мінуси цього технологічного процесу, з тим, щоб ті люди, які щиро були стурбовані цією екологічною проблемою, могли б отримати аргументи і зняти цю свою стурбованість».

Завдання уряду, за словами Азарова, - організувати роботу таким чином, щоб ризики були мінімізовані, а позитивні ефекти працювали на інтереси людей, довести до громадськості максимальну кількість об'єктивних матеріалів.

За його словами, зараз необхідно довести до громадськості максимальну кількість об'єктивних матеріалів: «Ми говорили з заступником Держсекретаря США на цю тему, і, безумовно, ми отримаємо у своє розпорядження всі необхідні матеріали».

Глава уряду підкреслив, що видобуток таких обсягів сланцевого газу на Донбасі дозволить створити робочі місця для великої кількості людей. «Робота високооплачувана, це можливість отримання доходів від реалізації цього газу і направлення цих доходів на розвиток Донбасу, в тому числі і на вирішення екологічних проблем, які турбують жителів», - додав Азаров.

Нагадаємо, у лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення УРП на Юзівської (Донецька та Харківська області) та Олеської (Львівська область та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. У травні 2012 р. переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеської і Юзівської площах стали компанії Сhevron і Shell.

24 січня підписано угоду між компанією Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівської площі в Харківській і Донецькій областях.

Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська і Донецька обл.) Оцінюються в 4,054 трлн куб. м газу. Прогнозні ресурси Олеської площі (Львівська та Івано-Франківська обл.) - у 2,98 трлн куб. м газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

725