Через снігопади ситуація у Львівській області визнана як надзвичайна місцевого рівня, повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.

Таке рішення було прийняте на засіданні штабу з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду 2012/13.

«Члени штабу одноголосно визнали ситуацію через надмірні снігопади в області як надзвичайну місцевого рівня і з 18:00 органи управління та служби цивільного захисту переведені у режим діяльності надзвичайної ситуації до тих пір, поки не буде відновлено під'їзд до кожного населеного пункту області» , - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Олексій Титаренко повідомив, що від снігопаду найбільше постраждали три райони: Золочівський, Бродівський та Перемишлянський.

Проїзд забезпечений на державних і регіональних автомобільних дорогах Львівщини за винятком траси Броди-Тернопіль, де тимчасово призупинено рух транспорту.

Титаренко зазначив, що у Бродівському районі відсутній під'їзд до 19 населених пунктів, також уточнюється інформація про інші райони. Для надання допомоги дорожнім службам задіяні підрозділи державної інспекції, Головного управління МНС у Львівській області та військових.

За підсумками засідання заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Іван Груник дав доручення звернути особливу увагу на заходи безпеки соціальних об'єктів області - лікарень, шкіл, роботу котелень.


Ситуація в області визнана складною, але контрольованою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397