Український уряд у рамках імпортозаміщення, які визначено в програмі активізації економіки, виділив 191 млн грн на закупівлю медичного обладнання вітчизняного виробництва. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході колегії Міністерства охорони здоров'я України напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом і в рамках Всеукраїнського тижня боротьби з туберкульозом заявила глава Мінохоронздоров'я Раїса Богатирьова.

«Минулого року уряд виділив субвенцію - 191 млн грн з тим, щоб регіональні медустанови закуповували обладнання вітчизняного виробництва: мамографи, електрокардіографи, апарати УЗД і рентгена», - сказала міністр.

На її думку, цей список апаратури дозволить поліпшити якість діагностики.

«Особливо це важливо у середовищі небезпечних захворювань, наприклад, онкологічних. Це важливе питання для нас, оскільки дуже багато онкозахворювань виявляється на запущених стадіях», - зазначила міністр.

За словами Богатирьової, вже у цьому році медустанови зможуть закупити відповідне обладнання.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд розробить на 2013 рік держпрограму переоснащення та переобладнання медичних закладів країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273