Основне завдання Міністерства соціальної політики щодо вдосконалення пенсійної системи - осучаснити пенсії та ліквідувати так звану пенсійну «зрівнялівку». Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, відповідаючи на запитання народних депутатів під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Основне завдання, яке ми ставимо перед собою сьогодні, це осучаснити пенсії та ліквідувати так звану пенсійну «зрівнялівку»: гарантувати людям пенсію згідно зі стажем і заробітком. Не може бути так, що жінка, маючи 40 років стажу і вийшовши на пенсію в 2007 році, отримує сьогодні на 500 гривень менше, ніж жінка, яка вийшла на пенсію у 2012 році», - цитує Королевську прес-служба Мінсоцполітики.

Міністр нагадала, що ситуація з несправедливим нарахуванням пенсій людям, які мають однаковий стаж та професію, склалася в країні з початку 2007 року. «Давайте об'єднувати зусилля, щоб удосконалювати пенсійне забезпечення і пенсійні гарантії наших громадян», - підкреслила Королевська.

Вона зазначила, що для подальшого вдосконалення системи пенсійного забезпечення у Мінсоцполітики працює відповідна робоча група - з учених, експертів, фахівців Міністерства та Пенсійного фонду. «Я запрошую народних депутатів взяти участь в її роботі», - зазначила Королевська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

630