Опозиція у ході Години запитань до уряду не задала жодного конструктивного запитання, заявив народний депутат, колишній прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

«Сьогодні я не почув жодного професійного запитання, тому опозиційну резолюцію я вважаю демагогією, яка заснована на принципі «чим гірше - тим краще». Найпростіше сказати, що у нас немає запитань до поганого уряду, ніж задати конструктивне, можливо, навіть незручне запитання. Опозиція повинна існувати, але вона зобов'язана бути потужним контролером влади, у тому числі готувати альтернативні висновки та пропозиції. Все це має відбуватися в умовах ділової етики та політичної культури. А не так, як зараз», - сказав Кінах, повідомляє «УНІАН».

Також, за його словами, сьогоднішня резолюція і попередні дії опозиції свідчать, що політична етика і культура їй чужі. «Це можна проілюструвати і сьогоднішньою ситуацією, і недавнім зривом засідання уряду, і блокуванням парламенту. Думаю, ці дії опозиції не підуть їй в авторитет, а країні на користь. Політична конкуренція повинна бути, але необхідно конкурувати не брудними технологіями з усіх боків і спробами розбалансувати ситуацію в державі», - заявив політик.

Кінах вважає злочинним щодо країни блокування роботи парламенту і уряду в умовах кризових явищ. «Ці питання стосуються розвитку країни, вирішення серйозних проблем реалізації пакету необхідних для України структурних реформ, прийняття законів для підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. На це потрібно спрямовувати зусилля. А штампи, ярлики неодноразово створювали небезпечну і ганебну ситуацію. Давайте хоча б згадаємо розпал кризи 2008-2009 років, коли колишні Президент і прем'єр-міністр замість консолідації зусиль щодо антикризових заходів займалися взаємознищення. Тоді ми втратили 28% промислового виробництва і 19% ВВП. У результаті Україна досі ще не вийшла на докризовий рівень», - резюмував нардеп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249