В Україні, завдяки реформі сфери охорони здоров'я, вдалося знизити рівень дитячої смертності з 9,1 до 8,4 проміле. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході колегії Міністерства охорони здоров'я України напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом і в рамках Всеукраїнського тижня боротьби з туберкульозом заявила глава Мінохоронздоров'я Раїса Богатирьова.

«В Україні спостерігається стійка тенденція до зниження дитячої смертності. Її рівень знизився з 9,1 до 8,4 проміле, а материнські втрати - з 16,4 до 12,45 на сто тисяч народжених живими», - зазначила міністр.

За її словами, врятувати життя вдалося за рахунок концентрації всіх видів медичних ресурсів.

«Ці показники потрібно закріплювати. В Україні на сьогодні є вісім перинатальних центрів третього рівня, і держава на цьому зупинятися не буде. Ми будемо сприяти тому, щоб кожна область мала не тільки перинатальні центри третього рівня, але і центри другого рівня», - підкреслила Богатирьова.

Крім того, вона нагадала, що Президент України Віктор Янукович доручив забезпечити всі пологові будинки і перинатальні центри всіма необхідними медикаментами та укомплектуванням. «Це тягне за собою й інші кроки, адже потрібно зайнятися навчанням персоналу. Медики повинні володіти всіма новими знаннями», - підсумувала Богатирьова.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив, що у 2013 році закінчиться будівництво перинатальних центрів по всій Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281