У Києві зріс рівень вакцинації населення. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції заявив головний дитячий імунолог столиці Федір Лапій.

«2012 рік ми закінчили набагато вище, ніж 2010-й, і особливо 2011-й роки. Щодо тих інфекцій, проти яких в Україні проводиться вакцинація, ми збільшили рівень охоплення серед населення на 15% і навіть проти деяких - на 30%», - сказав він.

Так, за словами лікаря, вакцинація новонароджених дітей від гепатиту В у 2012 році зросла з 20-30% до 60%.

Крім того, Лапій зазначив, що в 2013 році кияни в достатній кількості забезпечені вакцинами.

«Вакциною проти туберкульозу (БЦЖ) забезпечені як всі пологові стаціонари, так і районні поліклініки. Також ми забезпечені інактивованою вакциною, яка містить вбитий вірус поліомієліту та призначена для дітей, які порушили графік календаря щеплень, ВІЛ-інфікованих і тих, хто має протипоказання щодо вакцинації живою поліомієлітною вакциною», - повідомив він.

Однак, за словами Лапія, у столиці існують деякі проблеми з вакциною проти гепатиту В.

«Вони пов'язані з тим, що велика кількість серій вакцин перебувають на карантині, і ми чекаємо дозвільні документи для початку їхнього використання. У залежності від поліклініки запасу вакцини вистачить на тиждень-місяць, в інших вона вже закінчилася», - повідомив імунолог.

У той же час він підкреслив, що затримка з постачання вакцинами для щоденної вакцинації дітей є тимчасовою, і її не можна порівняти з проблемами, які були у попередні роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210