Україна має менше боргових зобов'язань, ніж більшість країн Європейського союзу і світу. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, виступаючи у парламенті під час Години запитань до уряду, заявив перший заступник міністра фінансів України Анатолій М’ярковський.

«Наші боргові навантаження щодо ВВП є зваженими. У більшості країн ЄС та світу таке співвідношення становить понад 80%, а подекуди і 200%. У нас - 36,8%», - заявив чиновник.

М’ярковський підкреслив, що Кабінет Міністрів оцінює боргову політику позитивно, і нагадав, що Україна справляється з виконанням своїх боргових зобов'язань.

«Зазначу, що урядом протягом останніх трьох років своєчасно і в повній мірі проводяться виплати як основних боргів, так і розрахунків за відсотками за позичені кошти. Ми розрахувалися з усіма кредиторами, згідно з графіками, включаючи Міжнародний валютний фонд», - сказав він.

Крім того, за його словами, Україна диверсифікувала ризики і збільшила терміни виплат за боргами.

Як повідомляв ForUm, М’ярковський прогнозує, що у 2014 році вперше за останні 10 років частка обсягу внутрішнього державного боргу перевищить частку обсягу зовнішнього боргу і складе 51,3%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212