Щороку в Україні від класичних інфекцій помирають близько 350 дітей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції на тему «Вакцинація українців: міфи і реальність» повідомив головний дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Сергій Крамарєв.

«Щорічно від класичних інфекцій (кашлюк, кір, віспа та інші - Ред.) в Україні помирають 300-350 дітей. Серед них 100-120 у віці від року. Причому більше половини з них не захворіли б, якби їх вчасно вакцинували», - сказав він.

За словами Крамарева, класичні дитячі захворювання займають третє місце після захворювання органів дихання і шкіри.

«Всі країни мають свої національні календарі профілактичних щеплень і Україна сильно відстає в цьому плані. Австрія вже має вакцини проти 17 інфекцій, США - проти 16 і всі країни ЄС профілактують не менше 13 захворювань за допомогою вакцинацій. У нас же їх всього 10», - зазначив він.

Крім того, медичний експерт Дитячого фонду ООН Булавінова зазначила, що в Україні вже більше 10 років не було жодної медично підтвердженої смерті від вакцинації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що медична реформа у жодному випадку не повинна погіршити надання медичних послуг.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257