У січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«З початку року ми бачимо стійку тенденцію до нарощування виробництва більшості видів продукції харчової та переробної промисловості. Так, у січні-лютому 2013 року виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва - м'яса великої рогатої худоби, свиней. Але найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м'яса свійської птиці - на 65,7%», - зазначив Присяжнюк.

Також міністр підкреслив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% - свіжого сиру. Крім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків - на 21,7%, і безалкогольних напоїв - на 22,9%, повідомляє «УНІАН».

Глава відомства зазначив, що значно зросли і обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості.

«Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 мільйона доларів, тобто на 25,7% у порівнянні з відповідним періодом 2012 року. Загалом, за вказаний період експорт цієї продукції склав 1,5 мільярда доларів», - додав Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213