Верховна Рада України проголосувала за ратифікацію угоди з Європейським союзом про спрощення візового режиму.

Як передає кореспондент ForUm'у, за законопроект №0015 «Про ратифікацію угоди між Україною і Європейським союзом про внесення змін до угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз» проголосували 275 народних депутатів, зокрема: Партія регіонів дала - 131 голос, ВО «Батьківщина» - 63, «УДАР» - 36, ВО «Свобода» - 33, позафракційні - 12, КПУ - 0.

Як заявив доповідач з даного питання, міністр закордонних справ України Леонід Кожара, дана ратифікація - необхідний крок для спрощення оформлення шенгенських віз для українців та правова підстава для набуття чинності угоди.

За його словами, ратифікація передбачає: визнання запровадження безвізового режиму, розширення категорій громадян, які мають право на спрощену процедуру безоплатних багаторазових віз. Також в законі прописано визначення термінів дій річних і п'ятирічних віз, можливість термінового оформлення віз, обмеження їх вартості та багато іншого.

«Ратифікація угоди важлива на шляху до безвізового режиму з ЄС», - підсумував Кожара.

Як повідомляв ForUm, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Юлія Артамощенко,Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333