Колишній співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Петро Недзельський провів під стінами Верховної Ради одиночний мітинг на знак протесту проти свого незаконного звільнення, пов'язаного з розслідуванням кримінальної справи проти Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка, передає кореспондент ForUm'у.


Полковник приніс з собою плакат з написом: «Тимошенко незаконно засудила мене, і звільнила з військової розвідки».
 

За словами Недзельського, причина його звільнення полягає в тому, що в кінці 90-х років він розкрив багатомільйонну аферу Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка в Німеччині.

Він підкреслив, що у 2005 році, коли Тимошенко прийшла до влади, йому це «пригадали», і звільнили зі служби.
 
«Те, що Тимошенко здійснювала шахрайські схеми ще в кінці 90-х, я знаю давно. Я доводив це, коли ще був полковником розвідки, доводжу і зараз, будучи безробітним. Я вважаю, що мене вигнали з розвідки не тільки несправедливо, але й незаконно. І тому я вимагаю відновити мене на роботі», - заявив він.
 

Недзельський повідомив, що привіз з Німеччини документи, які отримав від сім'ї Кадирових. За його словами, з'ясувалося, що Тимошенко і Лазаренко обдурили цю сім'ю на 7 млн ​​доларів, тому вони вирішили передати свідоцтва щодо шахрайської діяльності тогочасних українських чиновників у Генеральну прокуратуру України.

Недзельський стверджує, що передав ці документи тодішньому в.о. генпрокурора Ользі Колінько, і вона підтвердила їх достовірність. «Але потім Лазаренко виїхав до США, а Тимошенко домоглася закриття своїх справ. Мене звинуватили в тому, що я спаплюжив добре ім'я Тимошенко. Там в папці був мій рапорт про те, що під час свого візиту в Мюнхен Тимошенко і Лазаренко знаходилися разом в одному номері в готелі «Кемпінські». Я не думаю, що ці два мільярдери жили разом, щоб заощадити. Вони, як відомо, дуже хотіли приховати свій зв'язок», - розповів він.
 

Недзельський також повідомив, що після того, як главою Головного управління розвідки став Олександр Галака, то йому висунули звинувачення в шпигунстві та зборі компромату «інтимного характеру» на Тимошенко, після чого звільнили.

Після цього Недзельський почав судову тяганину, вимагаючи поновлення на посаді. За його словами, Печерський суд засудив його до двох років умовного ув'язнення за розголошення державної таємниці в залі суду.

Недзельський підкреслив, що вийшов на сьогоднішній мітинг, оскільки дана судимість досі не знята.

За його словами, коли він виконував свою роботу у 1998 році, то навіть не підозрював про те, що між Тимошенко і Лазаренко дійсно існує якийсь зв'язок.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466