У 2012 році в Україну було завезено 67 тисяч тонн насіння. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Хто і як кредитує сільгоспвиробників напередодні весняних польових робіт?» заявив виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Валерій Хаджіматов.

«Кукурудза, соняшник, цукрові буряки - високотехнологічні культури в плані виробництва насіння, але вони поки виробляються за кордоном», - зазначив він.

Хаджіматов підкреслив, що за статистикою 45% всього насіння в світі виробляють п'ять компаній, які присутні і на українському ринку. Останнім часом, за його словами, Україна також вживає заходів для того, щоб збільшити обсяг експорту вітчизняного насіння за кордон.

«Україна приєдналась до схем світових сертифікацій. Нами проведена значна робота для того, щоб Європарламент визнав схеми сертифікацій українського насіння. Якщо це буде зроблено, насіння, вироблене в Україні і перевірене нашою інспекцією, буде продаватися на ринках Європи і світу. Це серйозний крок, який вимагає значних інвестицій», - підсумував Хаджіматов.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222