91,5% посівних площ озимих культур знаходяться у хорошому стані. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Хто і як кредитує сільгоспвиробників напередодні весняних польових робіт?» заявив директор Департаменту фінансово-кредитної політики Мінагрополітики та продовольства України Баграт Ахіджанов.

За його словами, площа слаборозвинених культур становить 8,5%. «У порівнянні з минулим роком, це трохи кращий показник - 1,5%», - зазначив він.

Ахіджанов повідомив, що за попередніми даними, посівні площі ярих культур у 2013 році склали 27,6 млн га, що на 0,4% більше в порівнянні з 2012 роком.

«Забезпеченість мінеральними добривами становить 114% попередніх розрахунків. Засобами захисту рослин фермери та підприємства забезпечені на 88%, це на 13% більше в порівнянні з минулим роком», - поінформував чиновник.

Крім того, він заявив, що українські агрофермери і агропідприємства забезпечені насінням на 102%, зокрема, насінням пшениці - на 103%, ячменю - 101%, гречки - 106%.

Кредитна потреба для проведення весняно-польових робіт, за словами Ахіджанова, у 2013 році становить 39 млрд грн, що на 1,7 млрд грн більше, ніж торік.

Нагадаємо, раніше Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що за попередніми прогнозами, аграрії будуть пересівати 300-500 тисяч гектарів озимих, що є незначною територією.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224