Заборгованості по зарплаті працівникам бюджетної сфери в Україні немає. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила міністр соцполітики Наталія Королевська, виступаючи у Верховній Раді під час Години запитань до уряду.

Міністр повідомила, що за оперативними даними на 22 березня, заборгованості по зарплаті перед працівниками бюджетної сфери в Україні немає.

Але в той же час, за її словами, існує проблема накопичення боргів по зарплаті на підприємствах-банкрутах, а також недержавних підприємствах, цифри складають 413 млн і 300 млн грн відповідно.

«Що стосується всіх економічно активних підприємств, ми звернулися в Генпрокуратуру України з вимогою терміново розібратися щодо кожного факту», - повідомила Королевська.

При цьому міністр підкреслила, що борги підприємств-банкрутів «десятиліттями складаються в нашій державі». За її словами, Мінсоцполітики пропонує використати досвід європейських країн, і створити державну гарантійну установу з виплати заробітних плат працівникам збанкрутілих підприємств.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров сказав, що в Україні ні про яке зниження заробітної плати в бюджетній сфері не може бути й мови.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239