Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі в засіданні.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, начальник Качанівської виправної колонії (№ 54) Ігор Колпащиков ознайомив засуджену з викликом до Київського районного суду м. Харкова для участі в судовому засіданні 22 березня п.р.

«Засуджена відмовилася спілкуватися на тему свого етапування до суду для участі в засіданні: відвернулася від керівника установи і на запитання, чи готова вона їхати до суду, Тимошенко взагалі не відповіла», - йдеться в повідомленні.

У ДПтСУ зазначили, що засуджена передала керівнику колонії власноруч написану заяву. У ній, зокрема, говориться, що вона не бачить підстав брати участь у зазначеному судовому засіданні.

Крім того, Тимошенко вимагає від суду розглянути її клопотання по суті.

«Засуджена не враховувала роз'яснення Колпащикова про те, що слухання кримінальної справи, а також розгляд будь-яких клопотань судом по суті справи за відсутності підозрюваного не передбачене чинним законодавством», - повідомляє прес-служба.

Тимошенко, проігнорувавши всі зауваження та запитання керівника колонії, не дала згоди на етапування її до суду.

Про чергову відмову засудженої брати участь в судовому засіданні адміністрацією Качанівської виправної колонії (№54) складено відповідний акт, який передано до суду.

Як повідомляв ForUm, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово відмовлялася бути доставленою на засідання суду.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270