Усі законодавчі ініціативи з впровадження кримінальної відповідальності за наклеп повинні проходити широке громадське та експертне обговорення. Про це заявила прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарина Чепак під час засідання експертної ради з питань приведення українського законодавства до європейських стандартів у сфері медіа, яка діє в рамках програми «Відкрита розмова», повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Я хочу звернути увагу всіх учасників і можливих ініціаторів законодавчих ініціатив у цьому напрямі на важливість обговорення всіх деталей таких законопроектів насамперед з громадськими організаціями, міжнародним експертним середовищем, експертами всередині України», - підкреслила Чепак.

Вона також зазначила, що будь-які зміни в області законодавства, що стосуються медіа, повинні впроваджуватися тільки після широкого експертного обговорення.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 жовтня 2012 р. Верховна Рада України відкликала проект закону, який передбачав відновлення кримінальної відповідальності за наклеп до 5 років обмеження волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284