Екс-президенту Франції Ніколя Саркозі пред'явлено звинувачення у так званій справі Бетанкур. Про це повідомив його адвокат Тьєрі Ерзог за підсумками багатогодинного допиту і очної ставки з участю Саркозі, що завершилися в четвер увечері в палаці правосуддя в Бордо.
Ця звістка стала абсолютною несподіванкою. «Це несправедливе і непослідовне з юридичної точки зору рішення», - заявив Ерзог. Він підкреслив, що має намір його оскаржити, повідомляє «ІТАР-ТАРС».

За версією слідства, у 2007 році Саркозі скористався ослабленим станом здоров'я Ліліан Бетанкур - спадкоємиці імперії «Л'Ореаль» і найбагатшої жінки Франції - щоб отримати від неї гроші для фінансування своєї передвиборної кампанії.

Розслідування у справі почалося у 2007 році. Під слідством знаходяться більше десятка фігурантів. Саркозі до закінчення президентського терміну користувався імунітетом щодо судового переслідування.

Після того як кермо влади перейшло до соціаліста Франсуа Олланда, французькі правоохоронні органи з подвоєною силою взялися за екс-президента. Влітку минулого року в будинку й офісі Саркозі були проведені обшуки. Знайдені документи, зокрема, особистий щоденник колишнього господаря Єлисейського палацу, не додали вагомих аргументів на користь провини колишнього глави держави.

У листопаді 2012 року Саркозі був запрошений на перший допит, який тривав 12 годин. За його підсумками з підозрюваного колишній президент був перекваліфікований у свідка. Однак судовий слідчий Жан-Мішель Жантіль дав зрозуміти, що питання до Саркозі не вичерпані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329