У 2013 році Україна збирається вирішити свою долю. Про це посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль заявив під час першого Українського фінансового діалогу, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами посла, Німеччина сподівається, що у листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі угода про асоціацію з Євросоюзом буде підписана. «Це в наших інтересах, в інтересах Німеччини та всієї Європи. Це буде найбільшою іноземною інвестицією в Україну», - зазначив він.

Вайль підкреслив, що всі знають, які очікування ЄС пов'язує з цією угодою. «У той же час сподіваюся, що ваша країна здійснить реформи, очікувані від неї, і реформа державних фінансів є однією з ключових», - зазначив він.

Посол додав, що Німеччина підтримує з Україною тісні дружні відносини в політиці, економіці, культурі та науці. «Так, економічні зв'язки наших двох країн дуже тісні, але в той же час мають ще великий потенціал. Якщо подивитися на розмір вашого ринку, то у нього величезні перспективи споживання. Німеччина - другий за обсягом зовнішній інвестор в Україну, і ці інвестиції можуть зростати надалі», - сказав Вайль.

Як повідомляв ForUm, у Міністерстві закордонних справ України заявили, що основні рекомендації, що містяться у звіті Європейської комісії та Європейської служби зовнішньої діяльності про прогрес у реалізації європейської політики сусідства відносно України у 2012 році, українська сторона вже врахувала.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара переконаний, що українська влада зможе виконати умови для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, і сподівається, що ЄС прийме «політичне рішення» про підписання даного документа.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254