Верховна Рада не змогла подолати вето Президента України Віктора Януковича і відхилила закон, згідно з яким встановлюється граничний вік жінок, до яких може застосовуватися штучне запліднення.

«За» подолання вето проголосували 67 нардепів з мінімально необхідних 300.

Не змогли депутати відправити документ на доопрацювання і в профільний комітет. «За» проголосували лише 76 депутатів. Закон відхилений.

На думку Президента, закон не визначає перелік обставин, за яких жінці протипоказано застосування репродуктивних технологій, і вік жінки, з якого до неї можуть бути застосовані допоміжні репродуктивні технології, і повинен бути відхилений.

Відповідно до закону, вік повнолітньої жінки, щодо якої застосовується штучне запліднення та імплантація ембріона, не повинен перевищувати 51 рік на день переносу ембріонів.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович повернув зі своїми пропозиціями Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмежень у використанні допоміжних репродуктивних технологій» для повторного розгляду Верховною Радою.

Як повідомляв ForUm, 16 жовтня Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо обмежень у використанні допоміжних репродуктивних технологій).

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408