Дискусії навколо введення мит на іноземні автомобілі - це інформаційна війна імпортерів, що захищають економіку своїх країн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив голова наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Олег Боярин.

«Всі ці дискусії навколо того, що це мито комусь нашкодить - це інформаційна війна імпортерів. Ми цю війну, на жаль, програємо. Ви хоч раз чули, щоб українські виробники сперечалися з урядом тієї ж Німеччини, яка теж захищала свій ринок? Йде маніпуляція. Ми боремося за робочі місця в Україні», - сказав Боярин.

Також він нагадав, що уряд прийняв рішення про введення мит на прохання українських виробників і тільки після розслідування міжвідомчої комісії.

«Проаналізуйте ціни на аналогічну продукцію на ринках різних країн. Ціна формується не за рахунок мит і податків, а за рахунок інтересів виробника. Там, де мита 25-30%, ціна на автомобілі дешевша, ніж в Україні (як, наприклад, у РФ). Імпортери захищають свої робочі місця в своїх країнах і економіках. Українці теж повинні почати захищати свої робочі місця. Для українців чутливий чинник - ціна на автомобілі? Так, з 2008 року імпортовані бренди збільшили ціну на 12%», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201