На реконструкцію 170 тисяч кілометрів вітчизняних доріг необхідно 500 мільярдів гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання Ради регіонів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Я часто чую:«Дороги б зробити, лікарні би побудувати... ». Існує безліч проблем, які ми не можемо вирішити через головну невідповідність між рівнем розвитку, обсягом ВВП, бюджетної сфери і структурою нашої країни», - сказав він.

Прем'єр нагадав, що за рівнем розвитку ВВП Україна знаходиться у 80-роках ХХ століття.

«30 років для країни втрачено. І ми хочемо, 30 років нічого не вкладаючи, раптом мати хороші дороги. Ми порахували, скільки треба, щоб хоч трохи їх привести в порядок, і отримали колосальну суму - 500 мільярдів», - зазначив прем'єр.

Також, за його словами, на модернізацію ЖКГ сьогодні потрібно 400-450 млрд грн.

«Ми повинні чітко розуміти, що без активізації економіки ми ці проблеми не вирішимо. Це повинно бути людям чесно і відверто розказано», - резюмував глава уряду.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України затвердив переліки об'єктів будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг у 2013 році. Роботи будуть проведені на близько 600 об'єктах дорожньої інфраструктури. У цілому буде збудовано, реконструйовано та відремонтовано 1 тис. 400 км доріг.

Нагадаємо, на 23-х основних дорогах загального користування державного значення майже повністю ліквідована ямковість.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234