У Південному оперативному командуванні реалізується комплекс заходів, спрямованих на комплектування частин і з'єднань Збройних сил України воїнами-контрактниками, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Так, протягом 2013 р. колективами військових комісаріатів цього органу військового управління на контрактну службу вже прийнято понад 740 осіб.

«Відбору на контракт передує цілеспрямована роз'яснювальна робота з інформування суспільства про пріоритетні напрями розвитку та реформування української армії, а також специфіку й умови проходження служби в тому чи іншому виді й роді військ», - повідомив старший офіцер відділу призову та комплектування центру особового складу штабу Південного ОК підполковник Геннадій Попович.

Офіцер зазначив, що більше 340 чоловік виявили бажання освоювати професію військового в лавах Військово-морських сил.

У Міноборони зазначили, що пожвавився набір громадян України на військову службу за контрактом і в Західному оперативному командуванні.

«Юнаки переважно виявляють бажання служити в підрозділах ВДВ, армійських частинах спецпризначення і Військово-морських силах. Не останню роль у цьому відіграло суттєве збільшення розміру грошового забезпечення», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, найактивніше громадяни України виявляють бажання стати військовослужбовцями-контрактниками високомобільних десантних військ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249