З метою забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з погіршенням погодних умов, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських доручив територіальним підрозділам встановити цілодобовий посилений моніторинг обстановки оперативними групами з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У взаємодії з дорожніми, комунальними службами та підрозділами Державтоінспекції буде забезпечено своєчасне введення тимчасових обмежень руху транспорту, негайне реагування на виявлені загрози і вжиті заходи щодо забезпечення безперебійного руху по автомобільних дорогах державного та місцевого значення, комунального транспорту в населених пунктах.

«ДСНС забезпечить завчасне виставлення для чергування автомобільних тягачів підвищеної прохідності, розгортання пунктів обігріву в місцях прогнозованого утворення транспортних заторів на автодорогах державного значення і на гірських перевалах Карпат», - йдеться в повідомленні.

З метою доставки аварійних бригад обленерго у важкодоступні місця для проведення робіт з відновлення електропостачання населених пунктів ДСНС виділить необхідну кількість техніки підвищеної прохідності. Передбачено залучення пересувних електростанцій для електропостачання об'єктів життєзабезпечення населення, лікувальних і дошкільних установ.

Територіальним підрозділам ДСНС доручено організувати взаємодію з місцевими органами влади й органами військового управління з питань оперативного залучення сил і засобів служб цивільного захисту й техніки Збройних сил України для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, розчищення доріг та відновлення електропостачання.

За інформацією Укргідрометцентру, з 22 по 23 березня очікується суттєве погіршення погодних умов. У зв'язку з переміщенням активного циклону вдень 22 березня і протягом 23 березня очікуються складні погодні умови: сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с. На дорогах - ожеледиця.

Крім того, в Автономній Республіці Крим до кінця тижня оголошено штормове попередження.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283