Президент України Віктор Янукович розкритикував місцеву владу за відсутність реклами інвестиційних і туристичних можливостей регіонів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на засіданні Ради регіонів заявив Президент України Віктор Янукович.

«В Україні дуже неефективно використовуються потенційні джерела доходів держави: земля, туристична та рекреаційна сфера», - сказав він.

Янукович підкреслив, що органи місцевого самоврядування недооцінюють потенціал об'єктів комунальної власності, доходи від яких можуть стати додатковим стабільним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

За його словами, в регіонах слабо налагоджена робота з пошуку інвесторів для розвитку соціально-культурної сфери, практично не рекламуються туристичні можливості територій, які є привабливими об'єктами для інвестування.

Крім того, Янукович заявив, що є регіони, які займаються іміджевою політикою, а «деякі взагалі не знають цього слова».

«Люди не повинні потерпати від настрою тих керівників, які працюють в регіонах. Ті підходи, які сьогодні є, вони не створюють умов для залучення інвестицій», - сказав Президент.

Янукович підкреслив, що місцевій владі необхідно вжити комплексних заходів для створення нових робочих місць і самостійно заробляти кошти до бюджетів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196